Red Bull : Най-важното правило за безопасно летене е...Веселин Иванов: Предпазни

...
Red Bull : Най-важното правило за безопасно летене е...Веселин Иванов: Предпазни
Коментари Харесай

Българин хвърли хартиено самолетче на сензационно дълга дистанция този уикенд в Австрия!

 1

Red Bull : " Най-важното предписание за безвредно хвърчене е... "
Веселин Иванов: " Предпазни колани. "  :)

Red Bull PAPER WINGS дава крила на хиляди младежи по света

Залцбург (Австрия) - Каймакът от най-хубавите планеристи на хартиени самолетчета в света се събра в Залцбург през уикенда, с цел да взе участие в четвъртите международни финали Red Bull Paper Wings. Състезанието доближи високо авиационно равнище и не разочарова съдиите и феновете в изложбената зала на Хангар-7.
Общо 46 000 противници са взели присъединяване в 535 шампионата по света, и 200-те финалисти забавляваха надъханата аудитория и примамиха медиите със своите отричащи физичните закони демонстрации на изобретателно мятане на хартиени самолетчета. Без керосин или мотор, а със напълно елементарен лист хартия формат А4, и водач, който го прави и ръководи задоволително добре, с цел да получи международно самопризнание.

 2

 3

Българинът Веселин Иванов задмина първенеца Томас Бек в категорията за " най-далечно мятане ". Иванов остана спокоен в тази напечена конюнктура и победи с цели 2 м преднина или общо 53.22м. Сънародникът ни е народен първенец през 2012 година и това е второто му присъединяване на международните финали. Тази година се класира с 43.75м и надмина себе си стремително с цели 10 м пред очите на света! " Не съм очаквал такова нещо ", сподели Иванов през сълзи. " Не мога да допускам, че победих. Осъществих една огромна своя фантазия! ". Веселин получи първата премия в категорията и хвърча с военен аероплан от изложената сбирка в Хангар-7 – същински Aplha Jet, един от 480-те, създаван сред 1973-1991г.

Категорията " Аеробатика " предложи зрелищни борби с спечелилия, ливанецът Аведис Чамитчиян, който като че ли отхвърляше физичните закони и приземи самолетчето с максимума от 50 точки. " Изумен съм ", показа той. " Съдиите бяха доста точни в своите преценки. Със сигурност ще се върна през 2018 година, с цел да си отстоя първото място още веднъж! ".

" Като съдии ние трябваше да следим за три съществени неща: За структурата, за творчеството и какъв брой добър е полетът. ",каза интернет сензацията Зак Кинг, който бе един от петимата съдии. " Това съревнование е ужасно ". Двукратният олимпийски мореплавателен първенец Ханс Петер Щайнахер също беше доста впечатлен.
" Удивително е по какъв начин на някои от състезателите им хрумваха сензационни идеи-ето това и търсех. Изумен съм от равнището на креативност в шоуто. "

Имаше извънредно под напрежение край за първото място в категорията за самолетче, задържало се най-дълго време въз въздуха, преди да кацне. Това бе може би най-интересният в историята на международните финали на Red Bull Paper Wings, и публиката в Хангар-7 напряко изригна. Арменецът Карен Хамбардзумян сграбчи успеха от Ма Ленг- Хонг Конг, със своето 14.36 секундно хвърчене. Японецът Йохей Хайаши бе трети.

 5

 6

Финално класиране " Най-дълга отдалеченост ":
1. Веселин Иванов (BUL) - 53,22 m
2. Йовица Козлица (CRO) - 51,22 m
3. Юки Кажия (JPN) - 50,05 m

Финално класиране " Аеробатика ":
1. Аведис Чамичиян (LBN) - 50 points
2. Tомаш Чодира (POL) - 47 points
3. Райан Накарато (USA) - 46 points

Финално класиране " Най-много време във въздуха ":
1. Karen Hambardzumyan (ARM) - 14,36 secs.
2. MA Ieng (HKG) - 13,76 secs.
3. Yohei Hayashi (JPN) - 12,18 secs.

Най-добър тим: Хонг Конг - 21 точки

 7

 8
/снимки: Само Видич и Себастиан Марко - Red Bull ContentPool/

Какво съставлява Red Bull Paper Wings?

Red Bull Paper Wings е международният шампионат по хартиени самолети, провеждан от Red Bull според разпоредбите, създадени от Асоциацията за Хартиени Летателни Апарати (PAA). Финалният кръг от конкуренцията за 2015 се организира в Red Bull Хангар-7 в Залцбург, Австрия и е проследен от формалните представители на Книгата за върхове на Гинес. Повече от 46 000 независимо подготвени водача подложиха своите невероятни умения на тест в 535 шампионата в другите континенти, с цел да видят кой ще успее да доближи конкуренцията за най-хубавите в спорта с хартиените самолетчета. Тези с задоволително шанс и качества се класираха на финала и представляваха всяка една от 80-те страни в надпреварата. Световните финали са в действителност едно световно спортно събитие с максимален брой участващи страни в едно събитие и 197 участници по настрана.

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР